joi, 8 noiembrie 2012

Demachierea

Încep să aud din ce în ce mai des în jurul meu persoane care, din lipsă de timp, omit anumiţi paşi în îngrijirea tenului.
Cel mai important pas este demachierea căreia nu-i este acordată atenţia cuvenita. Pentru a avea un ten frumos nu este suficient să-l machiem cu cele mai scumpe produse de make.up, trebuei să-l si ingrijim iar un proces foarte important în îngrijirea tenului este demachierea.
Cosmeticele care se îmbină cu praful şi  secreţiile pielii din timpul unei zile pot distruge echilibrul natural si dereglează funcţiile respiratorii ale pielii.
Iată câţiva paşi pentru o demachiere corecta:

1. Demachierea ochilor

Aceasta se realizează cu un demachiant special conceput pentru zona ochilor deoarece pielea din jurul acestora este mult mai subţire si mai sensibilă iar PH-ul laptelui demachiant obişnuit este foarte diferit de PH+ul lacrimilor ceea ce poate afecta in timp pielea din jurul ochilor.
Demachierea ochilor de face cu miscări delicate. Îndepărtarea mascarei se efectuează cu ajutorul demachiantului conceput special pentru ochi, cu miţcări circulare de la rădăcini spre vârfuri şi continuă cu îndepărtarea cu atenţie a fardului de pe pleoape, din interior spre exterior. 
Demachiantul pe care eu îl iubesc, fiind şi pentru machiaj waterproof este cel bifazic de la L'Oreal pentru ochi si buze din gama Dermo Expertise












2. Demachierea feţei

Se realizeză cu un lapte demachiant specific tipului de ten al fiecărei persoane.
Mişcările procesului de demachiere se realizeză întotdeauna în sens ascendent, prin mişcări circulare, în sensul acelor de ceasornic. 
Am dat exemplu de 3 feluri de demachiante pentru fatză: Primul este demachiantul L'oreal Triple Active Re-Nourish Cleansing Milk pentru ten sensibil foarte bun mai ale pentru seyonul geros. Al doilea, tot de la L'oreal Ideal Balance pentru ten normal sau mixt iar ultimul este o soluţie micelară pentru curăţarea si demachierea zilnică a pielii sensiebile. 

 3. La sfarsitul demachierii este de preferat sa se adauge o loţiune tonică si o crema hidratantă .


Nu uitaţi: nu este necesar să fiţi machiate ca să vă demachiaţi înainte de culcare deoarce procesul de demachiere este doarte important si dimineaţa pentru îndepărtarea excesului de sebum de pe timpul nopţii. 


 Răsfăţare plăcută!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu