duminică, 16 februarie 2014

Q&A


Dupa o lunga absenta m-am intors cu o noua propunere: in fiecare saptamana voi raspunde la o intrebare legata de ten, machiaj si treduri. Voi incepe cu intrebarile care mi-au fost puse de revista "Ce se intampla doctore?" si voi continua cu cele propuse de voi. Va fi ca o sectiune de Q&A.  

Prima intrebare suna cam asa: 


Q:  In ce consta practic o curatare corecta a fetei? 


A:  O curatare corecta a fetei consta in primul rand in demachierea acesteia si in indepartarea mizeriei depuse pe aceasta. O buna parte a mizeriei este inlaturata prin clatire (transpiratia, substantele hidrosolubile, praful) , partea grasa, in schimb, se poate inlatura cu ajutorul uleiurilor si al grasimilor. O corecta demachiere sta la baza frumusetii si a sanatatii pielii fetei si a corpului si necesita un gram de efort.
Un bun produs demachiant trebuie sa: 
- Indeparteze mizeria
- Sa aiba proprietati umectante 
- Sa fie emulsionant, sa curete mizeria si sa o indeparteze.

Exista mai multe tipuri de produse de curatare a fetei:

- Sapunuri : de toaleta, deodorante, neutre, purifiante
- Non spunuri : solide si lichide(lichizi - aposi, uleiosi, crema)
- Creme demachiante / detergente
- Uleiuri demachiante / detergente
- Ape miscelare.

 Din pacate, la noi in tara, fetele nu au inteles ca demachierea este cel mai important pas in ingrijirea tenului si tind sa ignore acest lucru. Nu este suficient sa ascunzi totul sub un strat de fond de ten, trebuie sa cureti tenul mai intai ca sa poti obtine rezultatele dorite.

Nu uitati: tenul are nevoie de demachiere atat seara, pentru eliminarea produselor de machiaj dar si dimineata pentru pregatirea tenului pentru a fi machiat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu